FAQ

Kuinka paljon harrastus maksaa ja mitä varusteita tarvitaan?
Seuramme jäsen- ja muut maksut päätetään seuran virallisessa syyskokouksessa. Peliasu tulee seuran puolelta. Hartiasuojat, kypärän ja muut suojat pelaajat hankkivat itse. Seuralla on muutamia varustesettejä, joita voi vuokrata. Varusteiden hinnat vaihtelevat paljonkin riippuen siitä, ostaako ne uutena vai käytettyinä. Setin voi saada parhaimmillaan satasella, mutta hinta voi nousta yli kolmensadan. Valmentajat auttavat varusteiden hankinnassa.

Lisäksi tulee maksaa liiton lisenssimaksu, sekä voimassa oleva jenkkifudiksen kilpaurheiluna korvaava vakuutus pitää hankkia.

Millainen laji naisten jenkkifudis on?
Vuodesta 2008 lähtien naiset pelaavat täydellä kontaktilla ja samoilla säännöillä kuin miehet. Kontaktin määrä vaihtelee kuitenkin huomattavasti eri pelipaikkojen välillä ja jenkkifudiksessa löytyykin erittäin pitkälle vietyä erikoistumista vaativia tehtäviä. Tämä takaa sen, että hyvin erilaiset pelaajat pärjäävät lajissa. Jenkkifudiksessa tarvitaan niin vahvoja ja isoja pelaajiaja kuin nopeita ja ketteriäkin. Kaikille paikoille on kuitenkin yhteistä se, että mitä paremmin hallitset tekniikat, sen paremmin pärjäät. Hyvällä tekniikalla voit helposti voittaa itseäsi vahvemman tai nopeamman pelaajan.

GS Demonsilla on lisäksi lippupallojoukkue. Lippupallossa pelataan viidellä pelaajalla ja kontakti ei ole sallittua.

Miten pääsen mukaan?
Paras aika tulla mukaan on syksyllä, mutta alkuvuodesta ehtii myös hyvin. Teoriassa mukaan voi tulla koska vain, mutta lähellä kauden alkua ja kauden aikana se on toki hankalampaa. Ota yhteyttä sähköpostilla niin saat lisätietoja mm. loppukesästä järjestettävistä kokeilupäivistä: demons.football@goldenspirit.fi.


Täytyykö olla aikaisempaa kokemusta lajista, jos haluaa pelaamaan Lady Demoneihin?
Naisten jenkkifudis on melko uusi laji, joten harvalla joukkueemme tulokkaalla on ollut aikaisempaa kokemusta lajista. Monella lajin aloittaneella on ollut kuitenkin aikaisempaa urheilutaustaa. Monet palloilulajit tarjoavat loistavat lähtökohdat jenkkifudiksen pelaamiseen. Myös yleisurheilu ja erilaiset kamppailulajit ovat tuottaneet menestyneitä naisfutareita. Voimakas urheilutausta ei ole kuitenkaan välttämätön vaatimus, joten tervetuloa mukaan kokeilemaan.

Copyright © Golden Spirit, 2006