Aloita cheerleading GS:ssä: 5 syytä, miksi kannattaa aloittaa cheerleading4.2.2021Jonna, Phoenix & Enkelit

Alkuvuosi on loistavaa aikaa uuden harrastuksen aloittamiselle. Myös GS:n lasten ja nuorten alkeis- ja harrastejoukkueet ovat palanneet turvallisesti cheerleadingin lähiharjoittelun pariin. Toiminnassa huomioidaan vallitseva koronavirustilanne ja harjoitukset järjestetään aina harrastajien turvallisuus etusijalla, turvavälit ja voimassa olevat rajoitukset huomioiden. Aloita siis cheerleading Helsingissä nyt – alkeisjoukkueemme ottavat uusia jäseniä mukaan toimintaan!

1. Cheerleading on monipuolista ja sopii kaikille

Alkeisjoukkueiden treeneissä harjoitellaan kaikkia lajin osa-alueita, lajiin lempeästi tutustuen. Treenit koostuvat helpoista, vasta-alkajille sopivista nostoista, akrobatiasta ja hypyistä. Kaikkia osa-alueita harjoitellaan tasapuolisesti, jotta harrastajat saavat kattavan kuvan lajista. Vasta-alkajana mitään ei tarvitse osata etukäteen, eikä aiempaa liikuntataustaa vaadita.

Treeneissä liikutaan ahkerasti ja alkeistasolla harjoitellaan lajitaitojen lisäksi myös tärkeitä perusliikuntataitoja.

Sunshines-ryhmästunt Glory-kisoissa syksyllä 2020.

2. Cheerleading on yhteisöllinen harrastus, jossa opitaan tiimityöskentelyä ja kannustetaan kaveria

Paitsi että treeneissä harjoitellaan lajitaitoja, koostuu iso osa harjoittelusta myös tiimityöskentelystä.

”Treeneissä harjoitellaan yhdessä joukkueena toimimista ja olemista”, kertoo GS:n alkeisjoukkue Griffinsin valmentaja Aino Juvonen.

Alkeisjoukkueissa liikutaan paljon ja uusiin kavereihin tutustutaan esimerkiksi liikunnallisten leikkien avulla. Cheerleadingissa lajin sisällä vallitsee poikkeuksellinen yhteisöllisyys, johon kuuluu treeneissä ja kilpailuissa kavereiden kannustaminen sekä onnistumisista iloitseminen.

Kun harrastukset ovat olleet tauolla ja osa oppilaista on ollut etäkoulussa, korostuu harrastusten ja sosiaalisten suhteiden merkitys entisestään.

3. GS:ssä on osaavat ja kannustavat valmentajat

”Parasta valmentamisessa on nähdä, kuinka harrastajat oppivat uusia asioita, ja kuinka he nauttivat ja innostuvat lajista sekä uuden oppimisesta. On ihana nähdä, kuinka hauskaa harrastajilla on treeneissä”, iloitsee Aino Juvonen.

Melids-valmentajat seuraamassa kisasuoritusta.

GS on ollut vuodesta 2017 saakka Tähtiseura. Kyseessä on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen luoma laatuohjelma. Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen. Tähtimerkin saaneessa seurassa toimitaan inhimillisesti, modernisti ja ketterästi. Tähtiseurassa jokainen voi urheilla ja liikkua omalla tasollaan ja kohti omia tavoitteitaan yhä suuremman taustatuen avulla.

Jokaisessa GS-joukkueen valmennustiimissä on vähintään yksi aikuinen vastuuhenkilö ja jokainen GS-valmentaja kouluttautuu heti ensimmäisestä valmennusvuodestaan alkaen. GS:n valmentajat ovat joko aktiivisia vapaaehtoisia tai kokeneita palkattuja valmentajia. Valmennuksen laatua seurataan vuosittain ja toimintaa kehitetään jatkuvasti.

4. Harrastaminen on helppoa

Griffins-alkeisjoukkueen valmentaja Aino Juvonen kertoo, että joukkue harjoittelee kerran viikossa, noin kaksi tuntia kerrallaan.

”Harrastus alkeistasolla ei siis ole kovin aikaa vievää ja jos halua ja intoa riittää, voi siirtyä alkeiskauden jälkeen harrastetasolle, jossa on sitten jo enemmän treenejä”, rohkaisee Aino.

Yksi tärkeimpiä toimintaa ohjaavista arvoista GS:ssä on yhdenvertaisuus. Näin ollen harrastuskustannukset on pyritty laskemaan niin mataliksi, että kaikilla halukkailla olisi mahdollista harrastaa cheerleadingia Golden Spiritissä. Toimintaa on pyritty levittämään ympäri Helsinkiä niin, että joukkueita löytyy eri kaupunginosista, läheltä harrastajien koteja.

Lisäksi vasta-alkaja pääsee alkuun vähin varustein: tavalliset liikuntavaatteet, sisäliikuntakengät ja juomapullo riittävät.

5. Cheerleading on kivaa!

Aino Juvonen vinkkaa, että lajia kannattaa ehdottomasti kokeilla, mikäli uusi harrastus kutkuttaa.

”Lajista saa hirveästi uusia kokemuksia! Kokeilemalla cheerleadingia GS:n alkeisjoukkueissa pääsee tutustumaan uuteen lajiin, jossa pystyy edetä pitkälle ja jossa on aina jotain uutta opittavaa. Lisäksi lajin parista voi saada loppuelämäksi hyviä kavereita.”

Myös Griffins-alkeisjoukkueen harrastajat kertovat seuraavaa:

”Cheerleadingissa on kivaa, kun kaikki on yhdessä ja jokaista tarvitaan esim. nostoissa.”

”Cheerleading on vähän kuin voimistelu, mutta siinä on kuitenkin esityksiä ja muuta kivaa enemmän!♡︎”

”Cheerleadinigssa kivaa on lajin monipuolisuus, esimerkiksi harjoitellaan akrobatiaa, venytellään ja tehdään nostoja. Kivaa on myös ryhmätyöskentely. :)”


Kuulostaako cheerleading sinulle tai tutullesi sopivalta lajilta?

Jaa tämä artikkeli sille, jonka kannattaisi mielestäsi aloittaa cheerleading tai ilmoittaudu mukaan GS:n alkeisryhmiin:

  1. Mene Myclubin yleiselle tapahtumat-sivulle, löydät sen täältä
  2. Valitse joukkue/tapahtuma, johon haluat ilmoittautua
  3. Ilmoittaudu ja luo jäsentili