Coach Kuusisto kouluttautuu NFLE-joukkueen vieraana!3.4.2006admin

Tämän vuoden alkupuolella seuramme naisten valmentaja Teemu Kuusisto sai yllättävän tarjouksen: Teemulle tarjoutui mahdollisuus päästä opiskelemaan valmentamista osallistumalla ammattilaisjoukkue Rhein Firen harjoitteluun ja peliin valmistautumiseen. Tästä mahdollisuudesta Teemun on kiittäminen liiton toimihenkilöiden pitkäjänteistä työtä kontaktiverkkojen luomisessa.

Teemu on opiskelemassa pääasiallisesti puolustuksen valmentamista ja hänen lisäkseen Suomesta tarttui upeaan tilaisuuteen Wolverinesin Kari Leivoja, joka keskittyy hyökkäyksen asioihin. Täällä Demons-uutisissa pyrimme seuraamaan Teemun opintomatkaa puhelimitse saamiemme tietojen valossa. SAJL uutisoi myöhemmin analyyttisempää tietoa suomalaisvalmentajien matkasta, kunhan sankarimme ehtivät kirjoittelemaan.

SU 2.4 SAAPUMINEN SAKSAAN T
eemu tekstaa: ”No on tää aika ison maailman menoa. Kauhee show ennen peliä. Meistä tosiaan huolehditaan. Saatiin heti liput kouraan ja pelin jälkeen post game meal.” Puhelimitse saamme lisäksi tiedon, että tiukan pelin jälkeen Fire voittaa Kölnin. Raporttia cheerleadereistakin saadaan. ;=) Homma jatkaa toimimistaan, joka oli ennakkoon vähän arvoitus, kun ei ollut tarkempaa tietoa, millä laajudella miehet pääsevät joukkueen toimintaan mukaan. Voiton jälkeen miehet lähtevät tietysti joukkueen kanssa juhlimaan.

MA 3.4 JOUKKUEELLA VAPAATA, VALMENTAJAT TÄYDESSÄ TYÖSSÄ
Tietoa päivän työstä satelee: resurssit ovat mahtavat, filmejä pyöritellään ensi peliin valmistautumista varten. Teemu mukana avaamassa puolustuksen kordinaattorin kanssa seuraavan vastustajan nauhoja. Pääsevät siis aivan tositoimiin! Ilma on epävakainen, lämpöä vähän alle 15. Tekstari klo 21.16 (Suomen aikaa): Täällä jatketaan vielä duunia.

TI 4.4 TREENIPÄIVÄ nro 1
Eilisen nauhojen pyörittelyn jälkeen Teemun ensimmäinen treenipäivä alkoi klo 7.15 joukkuepalaverilla. Osa pelaajista oli jo eilisen vapaapäivän aikana käynyt tutustumassa filmeihin ja tänään niitä katsottiin pariinkin otteeseen. Lisäksi Teemu ja Kari osallistuivat harjoituksiin. Teemu pääsi vetämään scout-hyökkäyksen pelinrakentajaa walk-through:ssa. Treeneissä tahti oli kova, treenit huolellisesti suunniteltuja, eikä kovin paljon aikaa käytetty pelaajien opastamiseen. Se tehtiin videolta jälkikäteen. Joukkueella oli hieman vapaatakin, mutta valmentajaopiskelijat ovat olleet jo toista päivää täydessä työn touhussa. Teemu on saanut tehtäviä vastustajan hyökkäyksen scouttaamisessa, vielä täksi illaksi oli yksi tehtävä odottamassa.

KE 5.4 TREENIPÄIVÄ nro 2
Päivä jatkui kutakuinkin samalla lailla kuin eilinenkin. Teemulle tietysti tiukkaa tekee aamuherätykset… Mutta eiköhän kokemus ole herätysten arvoinen. Liitteenä olevissa matkapäiväkirjoissa tarkempia tietoja ja fiiliksiä mm. valmentajista.

TO 6.4 MATSI LÄHESTYY
Teemun matkapäiväkirja sai jatkoa, nyt koko juttu samassa. Torstailta mm. tarinaa hauskasta automatkasta Super Bowl voittajien seurassa.

Ennakkotiedoista poiketen saimmekin Teemun omaa materiaalia jo nyt. Lue matkapäiväkirja su-to.