Demoneilla tiukkaa vääntöä Pohjanmaalla20.6.2016admin

Kolmannella sarjaviikolla GS Demons matkusti Seinäjoelle kohtaamaan Crocodilesin naiset Jouppilanvuoren tekonurmella. Otteluun lähdettiin tilanteesta, jossa molemmilla joukkueilla oli takana yksi voitto ja yksi tappio Naisten Vaahteraliigassa, joten taistelutahto oli korkealla.

Pelisää ei ollut kaikkein suosiollisin, sillä suurin osa ottelua pelattiin tihkusateessa, joten sekä kenttä että pallo olivat hyvin liukkaita. Ottelussa ei nähtykään suuria pistesaaliita, vaikka jännitystä riittikin viimeiselle minuutille saakka.

Ensimmäisellä neljänneksellä nähtiin molemmin puolin sekä onnistunutta heitto- ja juoksupeliä että osittain sään aiheuttamia jännitystekijöitä. Kumpikaan joukkue ei päässyt vastustajan maalin tuntumaan, vaan neljännes eteni tunnustelevissa merkeissä. Toisella neljänneksellä Demonsin peli alkoi kulkea, mutta viimeistely jäi puuttumaan. Parhaimmillaan päästiin Crocodilesin 15 jaardin tuntumaan, mutta ilman pistesuorituksia. Crocodilesin puolella kokenut pelinrakentaja Tiina Salo osoitti vaarallisuutensa sekä onnistuneessa heittopelissä että juosten. Puoliajalle mentiin kuitenkin edelleen pisteittä.

Jos Demonsin hyökkäys eteni toisella neljänneksellä hyvin, niin kolmas neljännes alkoi Crocodilesille lupaavasti. Demons yritti saada aloituspotkun takaisin itselleen lyhyellä potkulla, mutta yritys ei onnistunut ja Crocodiles sai pallon hyvästä kenttäasemasta. Neljänneksen aikana Crocodiles eteni alle 20 jaardin päähän Demonsin maalista peräti kahdesti, mutta maalialueen tuntumassa Demonsin puolustus pysyi kovana. Demonsin hyökkäys puolestaan joutui viettämään neljänneksen tiiviisti omalla kenttäpuoliskolla.

Viimeinenkin neljännes alkoi hyökkäysvuorojen vaihtelulla, kunnes Demonsin hyökkäyksessä lopulta palaset loksahtivat paikoilleen. Oman 30 jaardin tuntumasta alkanut drive eteni pelinrakentaja Tiina Möttösen jalkojen sekä heittokäden sekä Anu Ruotsalaisen juoksun turvin kohti Crocodilesin päätyä, kunnes Möttönen itse juoksi pallon maaliin. Tämä jäi ottelun ainoaksi pistesuoritukseksi, vaikka Crocodiles ehtikin viimeisillä minuuteilla tehdä vielä kaksi hyökkäysdriveä, joista jälkimmäinen pysähtyi kun kellossa oli alle puoli minuuttia peliaikaa jäljellä.

GS Demonsin päävalmentaja Mika Eloranta kommentoi ottelun jälkeen, että ottelu oli tiukkaa vääntöä, varsinkin kun Demonsin riveissä jouduttiin loukkaantumisten vuoksi tekemään viime hetken uudelleenjärjestelyjä. Crocodilesin hyökkäystä Eloranta kiitteli tasapainoisesti heittäväksi ja juoksevaksi. Myös Demonsin osalta arvokkaimpana pelaajana palkittu pelinrakentaja Tiina Möttönen totesi, että ottelu oli erittäin tiukka, ja voitosta sai todella taistella.

Naisten Vaahteraliiga on tauolla juhannusviikonlopun. Seuraavan kerran GS Demonsin peliä pääsee katsomaan kotikentällä Helsingin Velodromilla sunnuntaina 3.7., kun vastustajaksi saapuu Northern Lights Oulusta saakka. Ottelu alkaa kello 15.