Demons aloitti kauden murskavoitolla12.6.2015admin

Viime kauden finalistit GS Demons ja Jyväskylä Jaguars kohtasivat lauantaina 6.6. viileällä Velodromilla naisten SM-sarjan kauden avajaisottelussa. Ottelua oli kokoontunut katsomaan lähes satapäinen yleisö.

Kauden pääsee potkaisemaan käyntiin Jaguars, kun vierasjoukkue luovuttaa ensimmäisen hyökkäysvuoron Demonsille. Ensimmäisellä yrityksellä eteneminen jää vain tavoitteeksi, mutta sitten RB Paula Lehtinen breikkaa ja juoksee heti ottelun kärkeen touchdownin sekä vielä lisäksi kaksi lisäpistettä.

Jaguars pääsee omalla drivellään juoksupelillä kerran uusiin yrityksiin, mutta sitten Demonsin puolustus pysäyttää etenemisen ja vierasjoukkue joutuu luopumaan pallosta. Demonsin viime kaudelta tutut nimet Riihiaho ja Ruotsalainen kuljettavat palloa tuttuun tapaan. Driven viimeistelee tauolta Demons-paitaan palannut QB Jenni Wahlberg tarkalla heitolla viime vuonna Helsinki Roostersin riveissä pelanneelle Katri Laineelle. Demonsin toinen kova QB Merita Bruun ei jää heikommaksi vaan heittää TD:n ja onnistuneen lisäpistesuorituksen Lehtiselle. Toisen neljänneksen aluksi Wahlberg nokittaa jälleen komealla leiskautuksella Sanni Seppälälle, joka kuljettaa pallon maaliin.

Demonsin puolustus pelaa tasaisen hyvää peliä Jaguarsin hyvistä juoksuyrityksistä huolimatta. Erityisesti maajoukkueestakin tutut Tiina Mutanen sekä Jenny Honkanen saavat sitkeällä yrittämisellä kuljetettua palloa Jaguarsin hyökkäysvuorolla, mutta uudet yritykset ovat tiukassa. Vierasjoukkue on myös kärppänä paikalla ja saa kahteen kertaan peitettyä pallon Demonsin potkunpalautusyrityksistä, kun pallo pääsee lipeämään palauttajan käsistä, mutta nämäkään suoritukset eivät auta vierailijoita Demons-puolustuksen puristuksissa. Ennen puoliaikaa Demonsin pistetili karttuu vielä Bruunin heitolla WR Pitkäselle, joka viime kaudella pelasi Jaguarsin paidassa, sekä Ruotsalaisen juoksu-TD:llä.

Pelin jälkipuoliskolla Demons jatkaa pisteiden tehtailua sekä juosten että heittäen. Lehtinen kunnostautuu pistesuorituksissa vielä sekä yhden juosten tehdyn TD:n että sekä Wahlbergilta että Bruunilta vastaanotettujen heittojen verran. Riihiaho pääsee vastaanottamaan yhden lisäpisteheiton Wahlbergilta.

Ottelun loppulokseksi jäävät komeat lukemat 60-0. Jaguarsin parhaana pelaajana palkittiin ottelun jälkeen sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä kunnostautunut Tiina Mutanen. Ottelun parhaan pelaajan palkinnon sai oikeutetusti komeilla suorituksillaan Paula Lehtinen.

Tilastopoimintoja:

Heitetyt jaardit:
Jenni Wahlberg 143yrd
Merita Bruun 100yrd

Kiinniotot:
Paula Lehtinen 5 (100yrd)
Katri Laine 2 (69yrd)
Sanni Seppälä 2 (23yrd)

Kannot:
Paula Lehtinen 5 (112yrd)
Katri Laine 3 (50yrd)
Katja Riihiaho 6 (33yrd)

Maalintekijät:
34p RB Paula Lehtinen
6p: RB Katri Laine, WR Henna-Riikka Pitkänen, WR Sanni Seppälä, RB Anu Ruotsalainen
2p: RB Katja Riihiaho

Taklaukset:
10+4 Outi Vedenpää
5+5 Anette Bäckman
2+7 Katri Laine