Demons naiset finaalissa kahdeksatta kertaa putkeen17.9.2015admin

Myyrmäen urheilupuiston tekonurmella nähdään lauantaina 19.9. Suomen tasokkainta naisjenkkifudista, kun GS Demons ja Helsinki Roosters ottavat yhteen naisten amerikkalaisen jalkapallon SM-sarjan finaalissa.

Helsinkiläisjoukkueet ovat kohdanneet full-contact pelimuodon finaalissa neljä kertaa, viimeksi vuonna 2011. Neljästä kohtaamisesta kaksi on päättynyt peliajalla tasapisteisiin ja ottelut ovat lopulta ratkenneet hyökkäyskilpailulla. Demonsin pelaajat ovat saaneet kaulaansa kirkkaimmat mitalit kolmesti, kun taas viimeisin finaaliottelu päättyi Roostersin voittoon. Molemmilla joukkueilla on takanaan vahva kausi. GS Demons on voittanut kaikki kohtaamisensa. Roosters puolestaan on taipunut Demonsin lisäksi ainoastaan Oulu Northern Lightsin edessä, mutta tappiot eivät ole tulleet suurin pistein. Finaalijoukkueiden kohtaaminen sarjaviikolla 3 enteileekin mielenkiintoista ottelua, sillä heinäkuinen peli ratkesi ainoastaan kuuden pisteen erolla.

”Odotan äärimmäisen tiukkaa ottelua, sillä molemmat joukkueet ovat todella kovia molemmin puolin palloa. Uskon että ratkaisu tullaan näkemään vasta pelin loppupuolella, sillä pelaajat ovat toisilleen tuttuja niin liigakentiltä kuin myös maajoukkueestakin. Odotettavissa on tarkkaa puolustusta läpi ottelun. Molemmat joukkueet ovat myös hyvin valmennettuja, joten helppoja taktisia virheitä en usko kummankaan joukkueen tekevän.Meidän joukkueen hyökkäyksen valttikortti on monipuolisuus, olemme tasavahvoja niin juoksu- kuin heittopelissäkin. Puolustuksessa vahvuutemme on kokeneet maajoukkuepelaajat ja vahva taklaaminen. Roostersin vaarallisin ase on ehdottomasti RB Jenni Linden, joka meidän tulee saada kuriin. Lisäksi Roostersilla on isokokoisia linjapelaajia molemmin puolin palloa, joten helpolla ei tule meidän kovat linjamiehet pääsemään lauantai-iltana.” toteaa päävalmentaja Mika Eloranta.

Viisi faktaa finaalista:

– Demons teki runkosarjassa eniten pisteitä (430p.)
– Roosters päästi runkosarjassa vähinten pisteitä (38p.)
– Kentällä on 24 pelaajaa jotka olivat voittamassa historiallista EM-kultaa tänä kesänä
– Demonsin OL-pelaaja Minttu Hurme on pelannut kaikissa naisten full-contact jenkkifutiksen SM-finaaleissa
– Joukkueiden päävalmentajilla on pitkä yhteinen pelihistoria Vaahteraliigassa Roostersin hyökkäyksen linjassa 1990-luvulla.

Odotettavissa on varmasti mielenkiintoinen ja tiukka taisto vuoden 2015 suomenmestaruudesta. Tervetuloa MUP-stadionille, jossa ottelun kickoff potkaistaan kello 18.30. Liput kannattaa hankkia ennakkoon Lippupavelusta osoitteesta http://www.lippupalvelu.fi/event/amerikkalaisen-jalkapallon-naisten-sm-finaali-lippuja/164939.