Demons palasi voittojen tielle12.6.2016admin

Sunnuntaina 12.6. nähtiin Velodromilla GS Demonsin osalta naisten Vaahteraliigan toinen ottelukierros, kun kotijoukkueen vieraaksi saapui Hämeenlinnasta sarjanousija Huskies.

Ottelun ensimmäiset hyökkäysvuorot kulkivat tunnustelevissa tunelmissa, eikä kumpikaan joukkueista päässyt uusille yrityksille. Sitten Demonsin peli kuitenkin lähti rullaamaan. Anu Ruotsalaisen juoksu petasi kotijoukkueelle hyvän kenttäaseman, jonka jälkeen Tiina Möttönen pääsi avaamaan Demonsin pistetilin heitolla Katri Laineelle. Nämä jäivätkin ensimmäisen neljänneksen ainoiksi pisteiksi. Huskiesin osalta nähtiin neljänneksellä erittäin komea potkunpalautus syvältä omalta kenttäpuoliskolta 40 jaardin viivalle ja Demonsilta puolestaan erityisesti Ruotsalaiselta lisää hyvin Huskiesin puolustuksen läpi uppoavaa juoksupeliä.

Toisella neljänneksellä Huskiesin Tiina Koponen sai napattua Möttösen heitosta syötönkatkon, mutta Demonsin puolustus ei antanut vierailijoiden edetä. Möttönen ei syötönkatkosta lannistunut vaan liikutti seuraavaksi ketjuja kohti vastustajan maalia tavoittamalla heitollaan Johanna Pudaksen. Pian taululle saatiinkin lisää pisteitä, kun Ruotsalainen juoksi pallon maaliin. Ottelun ensimmäiset lisäpisteet juoksi puolestaan taululle Annukka Savirinne.

Huskiesilta nähtiin myös tämän maalin jälkeen hyvä potkunpalautus, mutta hyökkäys ei kuitenkaan lähtenyt rullaamaan Demons-puolustusta vastaan ja Demonsin hyökkäys pääsi pian takaisin kentälle. Ruotsalaisen juoksuja tasapainottivat Möttösen heitot, vastaanottajina nyt Sanni Seppälä ja Tuula Möttönen. Huskies sai pahassa paikassa lähellä omaa maalia rangaistuksen syötön vastaanoton häirinnästä, ja Demonsin yritys kahden jaardin linjalta upposi maaliin kun pelinrakentaja Möttönen piti pallon itse ja otti pisteet juosten. Puoliajalle mentiin siis tilanteessa 20-0.

Puoliajan jälkeen Demons jatkoi hyvin kulkevaa peliään. Puolustus oli tarkkana Huskiesin aloitusdrivellä ja pallo siirtyi pian jälleen Demons-hyökkäyksen haltuun. Möttösen heitot Sanni Seppälälle ja Henna-Riikka Pitkäselle liikuttivat ketjuja rivakasti, kunnes Ruotsalainen sitten breikkasi ja juoksi jäljellä olleet 35 jaardia maaliin. Seuraavan touchdownin sai nimiinsä Möttönen heitolla Seppälälle, ja lisäpisteetkin onnistuivat heitolla Pitkäselle. Kolmannella neljänneksellä myös Huskies sai heittopeliään kulkemaan, mutta vieraat eivät päässeet Demonsin maalialueelle asti.

Demonsin vauhti ei hidastunut viimeiselläkään neljänneksellä, vaan pisteitä pelattiin tasaiseen tahtiin. Möttösen heitto tavoitti Pitkäsen tarkasti aivan maaliviivalla, ja heti seuraavalla drivellä Anu Ruotsalainen kuljetti puolestaan pallon jälleen juosten maaliin. Demonsin pistesaldon viimeisteli Katri Laine, joka tavoitti maaliviivan juosten ensin touchdownin ja sitten kaksi lisäpistettä. Ottelun loppulukemiksi jäi 54-0.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin tällä kertaa Anna Koskela Huskiesista ja Anu Ruotsalainen Demonsista. Koskela kiitti, että Huskiesilla yhteishenki pysyi yllä koko pelin ajan. Ruotsalainen puolestaan totesi, että pallonkantajana on kiitettävä hyökkäyksen linjaa, joka raivasi tilaa juoksuja varten.

GS Demonsin päävalmentaja Mika Elorannan mukaan peli ratkesi tällä kertaa joukkuepelaamiseen. Hyökkäyksestä Eloranta mainitsi, että blokit toimivat paremmin kuin ensimmäisen kierroksen ottelussa ja puolustuksen puolella taas joukkuetaklaaminen pysäytti vastustajan etenemistä tehokkaasti. Huskiesin päävalmentaja Teemu Lahti puolestaan totesi, että ottelun avainasemassa oli Demonsin ihailtava rutiini ja siitä kumpuava tasainen pelisuoritus.

Ensi viikolla Demons matkustaa Seinäjoelle kohtaamaan Crocodilesin, jolla myös on tällä kaudella takanaan yksi voitto ja yksi tappio. Seuraava kotipeli Velodromilla nähdään sunnuntaina 3.7., jolloin vieraiksi saapuu Northern Lights Oulusta