Demons runkosarjan voittoon24.7.2012admin

Sunnuntaina aurinkoiselle Velodromille Demonsien vieraaksi asteli Oulu Northern Lights, joka oli voittanut runkosarjan kaikki seitsemän otteluaan. Oululaiset saapuivat Helsinkiin jo edellisenä päivänä valmistautumaan runkosarjan päätöskierrokseen. Lataus oli molemmilla joukkueilla kova, ja alussa se näkyikin pieninä virheinä. Demons aloitti hyökkäysvuorolla, joka päättyi oululaisten syötönkatkoon. Northern Lights –hyökkäys onnistui etenemään ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan, mutta tiivis joukkuepuolustus pakotti oululaiset lopulta lentopotkuun. Hyökkäyksen toisen draivin Demons joutui aloittamaan läheltä omaa maalialuetta, ja juoksupeleillä ei onnistuttu saavuttamaan tarvittavia jaardeja vaan pallo luovutettiin vierasjoukkueelle. Northern Lights aloitti hyvistä kenttäasemista toisen draivinsa, mutta Elina Seppälä teki tuhojaan keskellä ja taklasi pallonkantajan miinusjaardeille. Puolustus ei antanut Oululle mahdollisuuksia, ja neljän yrityksen jälkeen pääsi GS-hyökkäys vauhtiin. Nelli Ruotsalainen puhkoi kenttää pitkillä juoksuilla, ja Teea Kemppinen koppasi kotijoukkueen ensimäisen TD:n. Nellin onnistuneen lisäpistejuoksun jälkeen tilanne oli 8-0. Puolustus jatkoi hyviä otteitaan pakottaen Oulun ”3 ja ulos”. Myös Northern Lights –puolustus pelasi hyvin, ja seuraavasta pistesuorituksesta vastasikin Oulun hyökkäys pitkällä juoksulla sivurajaa pitkin, GS-puolustajien harmillisten ohitaklausten seurauksena. Heti seuraavalla hyökkäysdownillaan Nelli väläytteli jälleen osaamistaan juosten pallon maaliin. Riina Kuukso nappasi Jonna Hakkaraisen heiton lisäpisteyrityksellä ja tilanteeksi kirjattiin 16-6. Ennen puoliaikaa Oulu hyökkäsi vielä kerran, mutta GS puolustus pysäytti free safety Nette Bäckmanin johdolla hyökkäyksen samoille sijoille. Toisella puoliajalla jatkui GS-puolustuksen hienot otteet, uusille yrityksille ei oululaisia päästetty. Cornerit Tiina Suvioja ja Outi Vedenpää olivat heittopeleissä mukana ja pysäyttivät kiertopelejä lähelle linjaa. Elina Seppälä murtautui linjan läpi ja taklasi pallonkantajan miinusjaardeille useasti, ja tukimiehinä pelanneet Pilvi Ryynänen, Milla Kuusisto, Anu Hakkarainen ja Elina Kero onnistuivat taklauksissa. Linjan päädyssä Teea Kemppinen ja Maiju Isomaa huolehtivat etteivät Oulun tehokkaat kiertopelit päässeet etenemään. GS hyökkäyksessä nähtiin toisella puoliajalla juoksushow, jossa linjamiehet Laura Kontiainen, Minttu Hurme ja Hanna Hotakainen yhdessä laitahyökkääjien kanssa blokkasivat Nellille ja pelinrakentaja Jonna Hakkaraisen omille juoksuille tilaa. Pitkä hyökkäyssarja päättyi play actioniin, jossa Hakkarainen hämäsi juoksua mutta heitti pallon Riina Kuuksolle maalialueelle. Viimeisellä neljänneksellä hyökkäys onnistui vielä kerran maalinteossa kun Jonna juoksi pallon itse maaliin linjan raivatessa tilaa keskelle. Viimeiseksi jääneellä hyökkäysvuorolla Oulu onnistui saalistamaan toisen puoliajan ainoat uudet yritykset, mutta Outi Vedenpää nappasi upean syötönkatkon jonka ansiosta GS:llä oli helppo työ kuluttaa pelikello loppuun tilanteessa 32-6.

Tulevana sunnuntaina GS kohtaa välierässä viime kauden mestarin Helsinki Roostersin, joka kärsi runkosarjassa yllättäen kaksi tappiota. Vastus on kovin mahdollinen, runkosarjan ensimmäisen kierroksen kohtaaminen päättyi Roostersin voittoon. Ensimmäisen kerran sitten vuoden 2002 finaalissa pelaa siis vain yksi helsinkiläisjoukkue. Jännittävä välieräottelu pelataan Velodromin harjoituskentällä sunnuntaina klo 13.00. Voittajan finaalivastus selviää toisessa välierässä Northern Lights-Ghosthunters joka pelataan lauantaina Oulussa.