Demons valmistautuu naisten Vaahteraliigaan6.5.2016admin

Hallitseva suomenmestarin kausi alkaa jo toukokuussa, kun Demons kohtaa Scandinavian Bowlissa Norjan mestarin VIF Trollsin. Naisten Vaahteraliiga käynnistyy kesäkuun alussa finaaliuusinnalla Helsinki Roostersia vastaan, ja viikonlopun PM-ottelu onkin hyvä valmistautuminen tulevaan kauteen.

Demonsin pelaajarungossa on talven aikana tapahtunut muutamia muutoksia. Lopettaneiden konkaripelaajien tilalle on saatu viime kaudella ykkösdivisioonan parhaimmistoon kuuluvat Tuula ja Tiina Möttösen sekä Annukka Savirinteen. Myös Nina Perttunen on tehnyt paluun kasvattajaseuraansa.

Demons lähtee kauteen kokeneella materiaalilla. Joukkueen yhtenä vahvuutena on tänäkin vuonna linjapelaaminen. Rosterista löytyy mm. EM-finaalin aloittajia Minttu Hurme, Mirva Honkonen, Venla Nikula ja Elina Seppälä, höystettynä konkaripelaaja Perttusella sekä viime vuonna läpimurtonsa tehneellä Anna-Kaisa Saarenpäällä. Hyökkäyksessä tehoja odotetaan etenkin runningbackeilta Katri Laineelta sekä Anu Ruotsalaiselta. Perinteisesti Demons on tunnettu heittävänä joukkueena, ja nähtäväksi jääkin millaiseksi heittopeli muodostuu kun monivuotista pelinrakentajaa Jenni Wahlbergia ainakin alkukaudesta tuuraa Tiina Möttönen.

Mestarijoukkueen puolustukselta on jälleen odotettavissa suoraviivaista ja aggressiivista pelityyliä, kapellimestarina linebacker Elina Kero, joka osallistuu tällä kaudella myös puolustuksen koordinoimiseen. Muita puolustuksen tukipilareita on vahvan linjan ja linebackereiden lisäksi mm. kokenut safety Anette Bäckman ja corner Johanna Pudas. Viime kaudella jenkkifutiksen aloittaneet Heta Rantanen ja Jenni Kangas ovat kehittyneet taistelemaan isoista minuuteista puolustuksessa.

Demons lähtee Vaahteraliiga-kauteen tavoitteena suomenmestaruus. Kaudesta on tulossa mielenkiintoinen, sillä mm. Helsinki Roosters on vahvistunut maajoukkuepelaajilla, ja Turku Trojans, Jyväskylä Jaguars sekä sarjanousija Hämeenlinna Huskies ovat hankkineet vahvistuksia Yhdysvalloista. Muut joukkueet ovat Oulu Northern Lights, Seinäjoki Crocodiles sekä Pietari Valkyries. Runkosarjassa pelataan seitsemän ottelua, ja kausi huipentuu finaaliin 13.8.2016.