Demonsille finaalivoitto tylyin numeroin1.9.2014admin

GS Demons vei naisten amerikkalaisen jalkapallon suomenmestaruuden 2014 selkein lukemin. Finaalin emännöi sarjan voittanut Jyväskylä Jaguars. SM-sarjan finaali pelattiin tänä vuonna historiallisesti ensimmäistä kertaa muualla kuin Helsingissä. Heinäkuinen niukka tappio sarjapelissä oli jäänyt kaivertamaan Demonsin hampaankoloon ja finaaliotteluun valmistauduttiin tiukalla treeniviikolla. Panostus kannatti, eikä pelin lopputulos 0-40 jättänyt mitään arvailujen varaan. Mestaruus oli joukkueen toinen perättäinen ja kaikkiaan mestaruuspytty on matkannut Demonittarien palkintokaappiin viisi kertaa. Naisten mestaruudesta on pelattu vuodesta 2008.

Demonsin rivit pysyivät koko kauden suhteellisen ehjinä ja aivan loppukaudesta joukkueen kokoonpano vahvistui vielä DB/RB Paula Lehtisellä, joka vietti alkukauden USA:ssa Chicago Force -joukkueen vierailevana pelaajana. Emäntäjoukkue Jaguarsin riveissä puolestaan oli sattunut kauden mittaan loukkaantumisia, joten pelinrakentajana nähtiin tavallisesti WR/DB -paikkoja pelaava maajoukkueestakin tuttu Sari Kuosmanen.

Jo alkumetreillä Demons osoitti, että Jyväskylään on tultu voittamaan. Kotijoukkueen hyökkäys pääsi ensimmäisenä kentälle, mutta Demons-puolustus pysäytti Jaguarsin hyökkäyksen kuin seinään. Puolustuksen hyvä peli jatkui koko ottelun ajan ja Jaguars pysyi suurimman osan aikaa omalla kenttäpuoliskollaan. Demonsin hyökkäys puolestaan eteni määrätietoisesti sekä juosten että heittäen, vaikka Jaguarsin puolustus parhaansa mukaan laittoikin kapuloita rattaisiin.

Heittopuolustus on Jaguarsin vahvuuksia, ja useita kertoja QB Bruun saikin ottaa itse jalat alleen, kun kotijoukkueen harmaapaidat vartioivat vastaanottajia. Niinpä Bruun pääsi myös avaamaan Demonsin pistetilin omin jaloin. Lisäksi pisteitä syntyi Bruunin heitoilla Kemppiselle ja Lehtiselle sekä RB Riihiahon juoksulla. Myös tänä vuonna peliuransa aloittanut QB Ollikka toi taululle pisteitä heitollaan Lehtiselle. Lisäpistepotkulla hävityn sarjapelin jälkeen myös Demons oli lisännyt pelikirjaansa potkupelin. Finaalissa nähtiinkin Mari Saloselta monta komeaa lisäpistesuoritusta.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Demons-QB Bruun sekä Jaguarsissa molemmin puolin palloa pelannut OL/LB Tiina Mutanen. Koko ottelun parhaan pelaajan palkinnon sai ansaitusti sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa kunnostautunut Paula Lehtinen.