Ennakkotunnelmia naisten SM-sarjan 3. kierroksesta10.6.2005admin

Sarjaa on kaksi kierrosta takana ja ainoat puhtaan pelin joukkueet ovat Demons ja Jaguaarit. Molemmat ovat olleet lepovuorossa, joten molemmilla joukkueilla on vain yksi peli takana. Demonittarit voitti tiukassa kamppailussa viime vuoden finaalivastustajansa, Helsinki Roostersin 45-21. Jyväskyläläiset puolestaan pöllyttivät kolmatta helsinkiläistä kokoonpanoa, Wolverinessia lukeminen 0-46. Vahva näyttö sarjanousijalta ja se oikeuttaa kolmannen kierroksen aattona sarjan kärkipaikkaan. Lauantaina mitataan kuitenkin todellinen taso, kun vastaan astelee naisten hallitseva Suomen mestari.

Demons lähtee otteluun hyvistä lähtöasetelmista. Joukkue kärsii parista loukkaantumisesta, mutta toisaalta myös ensimmäisessä pelissä sivussa olleita kovia nimiä saadaan takaisin kentälle. All-Stars pelaajat Henna Moilanen ja Jasmin Nieminen avaavat kautensa, kun puolestaan Karhusen siskokset Eeva ja Outi ovat epävarmoja. Kahden viikon tauko on mahdollistanut hyvän harjoittelun ja molemmin puolin palloa on pystytty menemään eteenpäin monien asioiden kanssa.

Jyväskylän puolustus on epäkiitollisessa asemassa yrittäessään pysäyttää monipuolista Demons hyökkäystä. Jos puolustus panostaa juoksun pysäyttämiseen tuomalla boksiin lisää pelaajia, on sarjan vahvimmalla heittohyökkäyksellä helppo työ puhkoa Jaguaarien takakenttä palasiksi. Jos taas puolustus tiputtaa enemmän väkeä peittoon, pystyy Demonit ottamaan tarvittavat jaardit maata pitkin yritys ja drive kerrallaan.

Jaguaarien tavaramerkki, erilaisia muodostelmia sotkeva hyökkäys on myös lujilla lauantaina. Vastaan asettuu äärimmäisen fyysinen ja taitava puolustus, jonka frontti hakee vertaistaan. Juoksulle ei juuri tule olemaan tilaa ja heitoissa paine on kovaa. Tämä vapauttaa takakentän pelaamaan omia vastuitaan ja jo Roosters pelissä nähtiin mihin se johtaa. Jos Jaguaarit yrittää heittää, voivat he hyvinkin varautua siihen, että pallot tulevat lujaa takaisin kohti omaa maalia.

Roosters vs Wolverines

Kierroksen toisessa ottelussa Roosters kohtaa Wolverinesin helsinkiläisten keskinäisessä kamppailussa. Ennakkoon katsottuna punakone ei tule jättämään mitään mahdollisuuksia rajusti uusiutuneelle vastustajalleen. Wolverines ajaa tänä vuonna vasta sisään uusia asioita muuttuneella joukkueella ja uudella valmennustiimillä. Roosters on menettänyt vain vähän pelaajia ja uusia hyviä urheilijoita on saatu tilalle, joten voimasuhteet viime vuodesta eivät ole muuttuneet mihinkään.
Myös kauden aiempien otteluiden perusteella lopputulos on suhteellisen selvä. Vain lukuisten avainpelaajien puuttuminen avaisi pienintäkään ovea sinikeltaisille.