Golden Spirit on Suomen Paralympiakomitean jäsen!12.6.2024valmennuskoordinaattori

Golden Spirit on Suomen Paralympiakomitean jäsen – olemme ylpeitä!

Suomen Paralympiakomitea on valtakunnallinen urheilu- ja liikuntajärjestö liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisille sekä elinsiirron saaneille ja dialyysissä oleville henkilöille. Paralympiakomitean tehtävänä on kehittää ja koordinoida suomalaista vammaisurheilua ja -liikuntaa matalan kynnyksen harrastamisesta aina kansainväliseen huippu-urheiluun saakka. Paralympiakomitean toimintaan voi tutustua lisää osoitteessa www.paralympia.fi

  • Paralympiakomitea tukee ja konsultoi urheiluseuroja paraurheilun ja soveltavan liikunnan toiminnan aloittamisessa ja kehittämisessä.
  • Paralympiakomitea auttaa viestimään urheiluseurojen paraurheilutapahtumista ja -mahdollisuuksista omien verkostojensa kautta. Paralympiakomitea toimii tarvittaessa linkkinä vammaisen henkilön ja urheiluseuran välillä.
  • Paralympiakomitean jäsenyys on urheiluseuralle statussymboli, kuin paraurheilun ja soveltavan liikunnan oma sinettiseuramerkintä.
  • Paralympiakomitean jäsenyys on merkki urheiluseurasta, joka kokee paraurheilun ja soveltavan liikunnan olevan tärkeä osa seuratoimintaansa.
  • Paralympiakomitean koulutustarjonnasta löytyy seuratoimijoille hyödyllisiä koulutuksia, kuten Valmentaminen vammaisurheilussa -työpaja ja Avoimet ovet -työpaja.

Golden Spiritissä on vuodesta 2017 saakka toiminut paracheerjoukkue Cupids. Joukkue harjoittelee kerran viikossa cheerleadingin perustaitoja hauskanpitoa unohtamatta. ParaCheer on kilpacheerleadingin alalaji, jossa joukkueeseen kuuluu aisti-, liikunta- ja kehitysvammaisia, sekä vammattomia tukiurheilijoita. Lisätietoa lajista löytyy englanniksi sivuilta www.paracheer.org. Tutustu Cupids-joukkueen toimintaan täällä ja ilmoittaudu mukaan MyClubissa!