GS Demons yhdistyy Wolverines Ladiesin kanssa – jenkkifutistoiminta Golden Spiritissä päättyy5.9.2016admin

Kauden 2016 päätteeksi Naisten Vaahteraliigassa viidenneksi sijoittunut GS Demons on päättänyt lopettaa toimintansa. Joukkue yhdistyy kaudella 2016 naisten I-divisioonassa pelanneen Wolverines Ladiesin joukkueseen, jonka kanssa Demons on tehnyt yhteistyötä jo aiemminkin muun muassa yhteisten leirien muodossa. Wolverinesissa tarkoituksena on pelata kahdella joukkueella kahdella eri sarjatasolla ja seura hakeekin paikkaa niin 11v11-sarjaan, kuin 9 vs 9 pelattavaan sarjatasoon.

Golden Spiritin ainoana jenkkifutisjoukkueena jo vuosia toiminut Demons olisi jatkossa kaivannut suuren määrän taustatoimijoita mukaan toimintaansa mikäli se olisi halunnut jatkaa joukkueena edelleen Golden Spiritin alaisuudessa. Yhdistyminen Wolverines Ladiesin kanssa tuo taustalle mukanaan Suomen suurimman jenkkifutisorganisaation ja sitä kautta mahdollisuuden myös kehittää lajia jatkossa eteenpäin.

”Päättyneellä kaudella Demonsissa pelasi useita pelaajia, joilla on vielä monia pelivuosia edessä ja paljon annettavaa suomalaiselle naisjefulle, mahdollisesti myös maajoukkueelle. Suurin huoli oli mistä löytää heille uusi ”koti”, jossa he voivat jatkaa kehittymistä. Aiemman yhteistyön vuoksi Wolverines oli luonteva taho yhdistymistä koskevien neuvottelujen kohteena. Yhdistyminen Wolverinesin kanssa avaa aivan uusia mahdollisuuksia pyörittää ns. kehitysjoukkuetta ja kilpailullisempaa edustusjoukkuetta”, kertoo Golden Spiritin hallituksen puheenjohtaja, sekä Demonsin perustajajäsen ja viimeisten kausien joukkueenjohtaja Petra Eloranta yhdistymisen taustoista.

Demonsin toiminta päädyttiin yhdistämään Wolverinesin kanssa jatkuvasti kasvavien toimintakriteerien aiheuttaessa joukkueelle suuren taakan taustaorganisaation pienuuden vuoksi. ”Naisten jenkkifutis on Suomessa kehittynyt isoin harppauksin ja sitä myötä erilaiset vaatimukset toiminnalle ovat lisääntyneet, mikä on lajin kannalta hyvä asia. Tämä kuitenkin tuo haasteita Demonsin kaltaisille pienille seuroille”, toteaa Eloranta.
Wolverinesissa yhtenä tavoitteena on jatkaa lajin kehittämistä ja tarjota tulevaisuuden naispelaajille mahdollisuus pelata samassa joukkueessa juniorista tarvittaessa naisten alempien sarjatasojen kautta Naisten Vaahteraliigassa. Demonsissa on vuosien varrella huomattu, että lajin kehittyessä uusien pelaajien kynnys pelata suoraan ylimmällä sarjatasolla on noussut ja siksi myös aikuisiällä lajin pariin saapuville pelaajille halutaan tarjota mahdollisuus aloittaa pelaajauransa tarvittaessa alemmalla sarjatasolla ja siirtyä taitojensa kehittyessä ylemmälle sarjatasolle.

Wolverines Ladiesin päävalmentajana jatkava Pekka Lamminsalo kertoo yllättyneensä Demonsin yhteydenotosta: ”Alkuun olin hieman yllättynyt. Aika nopeasti aloin nähdä kuitenkin todella paljon hyötyjä voimiemme yhdistämisestä. Yhdistyminen mahdollistaa molemmille aivan erilaisen toiminnan tason”. Joukkueiden yhdistyminen sekä kahden joukkueen pyörittäminen tarkoittaa sitä, että myös taustaorganisaatioon tarvitaan kaksinkertainen määrä henkilöstöä. Joukkueiden valmennus on kuitenkin yhtenäinen ja siihen Lamminsalo on saanut kasattua varsin laajan ringin. Viime kauden Wolverines Ladiesin joukkueen valmennuksessa jatkavat Joonas Kolunsarka, Jarkko Hiitola, Leo Kukkonen sekä Sander Toomla. Uusina valmentajina mukaan on nimetty Matias Hämäläinen, Juha Myrsky, Cotterell Brown, Vili Lähtevänoja sekä ensimmäisinä pelivuosinaan Wolverinesia edustanut ja sen jälkeen huikean uran Demonsissa ja maajoukkueessa luonut Anette Bäckman. Lisäksi joukkue tulee panostamaan myös entistä enemmän fysiikkaharjoitteluun. Päävalmentaja Lamminsalo odottaakin jo innolla alkavaa treenikautta: ”Valmennustiimi, joka on yksi Suomen suurimmista naisten sarjoissa alkaa olla kasassa. Seuraavaksi edessä on kokeilupäivät ja toivottavasti saamme sitä kautta vielä täydennystä tämänhetkiseen pelaajarunkoon. Isommalla pelaaja– ja valmentajamäärällä saamme joka tapauksessa vedettyä laadukkaampia treenejä ja pystymme aidosti kehittämään pelaajia heidän omalla tasollaan.”

Wolverines on myös organisaationa nähnyt sekä haasteet että hyödyt kahden eri sarjatason joukkueiden pyörittämisessä seuran miesten joukkueiden pelatessa tällä kaudella I-divisioonassa sekä III-divisioonassa. ”Miesten joukkueissa olen nähnyt, että pelipaikkakilpailulla ja suuremmalla pelaajamäärällä saadaan aikaiseksi positiivista kilpailua, jolloin kaikki kehittyvät ja tätä kautta naisiin saadaan kaksi kilpailukykyistä joukkuetta. Uskon, että kahden joukkueen organisaatiolla saadaan myös urheilullisempaa toimintaa ja sitä kautta urheilullisempia pelaajia. Suurimmat haasteet joukkueiden pyörittämisessä ovat valmentajilla”, toteaa Wolverinesin hallituksen puheenjohtaja Isto Laalo. Haasteisiin on myös Lamminsalon mukaan varauduttu: ”Olemme kartoittaneet haasteita isolla porukalla niin pelaajien kanssa kuin taustaorganisaation sisällä ja uskon, että suurimmat riskit on tunnistettu ja niihin pystymme hyvällä suunnittelulla varautumaan.”

Myös pelaajissa on havaittavissa innostuneen odottava tunnelma tulevaa kautta silmällä pitäen. Wolverinesissa kaksi kautta pelannut ja maajoukkueenkin portteja kolkutellut Janika Nikander on uudesta tilanteesta innoissaan: ”Yhdistyminen on mielestäni hieno haaste naisjefussa ja sen onnistuneeseen toteutumiseen tarvitaan kaikkien mahdollisten tahojen sitoutumista ja panosta. Yhdistämällä joukkueet ja joukkueiden parissa työskennelleiden henkilöiden erilaiset taustat lajin parissa saamme kehitettyä joukkueen toimintamalleja eteenpäin ja parhaimmillaan mahdollistamme jokaiselle pelaajalle tilaisuuden harjoitella ja pelata lajia oman tahto- ja taitotason mukaisella sarjatasolla oman joukkueen sisällä. Omasta mielestä tällaiset projektit vievät haasteista huolimatta asioita ja lajia eteenpäin, mikä ei voi olla mitään muuta kuin positiivista!”. Samoilla linjoilla on myös Wolverinesissa vuosina 2000-2005 pelannut Minttu Hurme: ”Demons-nimestä ja -identiteetistä luopuminen näin pitkän ajan jälkeen on tietysti haikeaa ja kummallista. Wolverinesin toiminta on kuitenkin kuluneella kaudella vaikuttanut todella hyvältä, joten uskon, että tällä isolla, innostuneella porukalla saadaan aikaan hyvää fudista, sekä treeneissä että pelikaudella”.

Uusi Wolverines Ladies aloittaa toimintansa uusien pelaajien kokeilupäivillä Helsingin Velodromin ulkokentällä tiistaina 6.9. klo 17.30, sekä torstaina 15.9. klo 18.00. Kokeilupäivissä uudet, lajista innostuneet pääsevät tutustumaan lajin perusasioihin ennen joukkueen harjoituksiin liittymistä.

Kokeilupäivien tarkemman infon löydät tiistain 6.9. osalta täältä: https://www.facebook.com/events/316116162072629/
ja torstain 15.9. osalta täältä: https://www.facebook.com/events/1067850709935361/ .

Joukkueen toimintaan voit liittyä myös kokeilupäivien jälkeen.

Lisätietoja kokeilupäivistä tai joukkueeseen liittymisestä voi tarvittaessa kysellä:
Pekka Lamminsalo (Wolverines Ladies päävalmentaja)
puh. 050 598 3486 (finnish&english)
naiset@helsinkiwolverines.com

GS Demonsin puolesta tiedotteeseen liittyviin kyselyihin vastaa Petra Eloranta puh. 040 728 8886