GS-kasvatti Oliver Perko edustaa Suomen sekamaajoukkueessa: ”Haluan oppia kaiken”29.9.2020Jonna, Phoenix & Enkelit

Historiallinen ensimmäinen liittojohtoinen sekamaajoukkueprojekti etenee ja ensimmäinen maajoukkueleiri on jo järjestetty. Phoenix-urheilija Oliver Perko on myös valittu mukaan maajoukkueeseen. Lue Oliverin ajatuksia huipulla treenaamisesta.

– Maajoukkue tuli tavoitteeksi, kun joukkuelaiset kysyivät, aionko hakea maajoukkueeseen. Aluksi vastailin että ”pyh pah, ei nyt ihan vielä taidot riitä”, Oliver kertoo.

Oliver Perko
Oliver Perko

Maajoukkue kiinnosti kuitenkin Oliveria ja tavoitteena oli hakea ensi vuonna, mutta hän päätti laittaa hakemuksen menemään, sillä hakemalla ei menetä mitään. Oliverin mielestä liittojohtoisessa maajoukkueessa on hienoa erityisesti se, että jokainen voi olla osana omaa joukkuetta ja silti olla maajoukkueessa.

– Osallistuin vain yhteen maajoukkuerinkiin ennen maajoukkueeseen valintaa, enkä siitä enää paljoa muista. Parasta maajoukkueringissä taisi kuitenkin olla se, että pääsi treenaamaan eri ihmisten kanssa, Oliver muistelee.

Vaikka maajoukkueeseen hakeminen oli alun perin suunnitelmissa vasta ensi vuonna, halusi Oliver hakea mukaan jo nyt, sillä hänen mukaansa maajoukkueen hakuprosessi on mahdollisuus saada erinomaista palautetta omista kehityskohteista. Oliver rohkaiseekin kaikkia maajoukkueurasta haaveilevia hakemaan mukaan, vaikka omat taidot vielä hieman epäilyttäisivätkin.

– Aina kannattaa hakea! Itselle sopiva kehitystahti ja treenaaminen on kaiken A ja O, koska sen kautta kasvaa luotto itseensä. Jos itseensä luottaa, pystyy tekemään mitä vaan. Toki duuniakin pitää tehdä sen eteen.

Nopeasti kohti huippua

Cheerleadingissa parasta Oliverin mielestä on voimatreeni yhdistettynä monipuolisiin teknisiin taitoihin, esiintymiset kilpailuissa ja se, että kyseessä on joukkuelaji. Lajin pariin Oliver ajautui ystävänsä syntymäpäivillä. Juhlissa oli paljon cheerleadereita, jotka saivat hänet ilmoittautumaan Phoenixin treeneihin.

– Lajista innostuin heti ekoissa treeneissä. Mieleenpainuvin hetki oli, kun viikon treenauksen jälkeen valmentajat pyysivät minua lähtemään EM-kisoihin. Se oli ainutlaatuinen tilaisuus, josta en voinut kieltäytyä, kertoo Oliver.

Kansainvälinen kilpailu-ura aukesi tulokkaalle siis poikkeuksellisen nopeasti, sillä vahvan liikuntataustan omaavalle Oliverille lajiin mukaan pääseminen oli nopeaa.

– Vanhempani ovat pienestä asti pitäneet yllä minun aktiivista liikkumista, eri lajien harrastamista. Uskon että tämä on vaikuttanut hyvään kehonhallintaan.

Vankan liikuntataustan lisäksi Oliver mainitsee vahvuuksikseen rauhallisen analyyttisen mielen ja sen, ettei hän ”ylistressaa”. Kehityskohteina hän taas mainitsee akrobatian siisteyden ja puhtauden sekä level 6 -stuntit.

– Haluan oppia kaiken! Ei minulla ole tiettyä asiaa mitä haluan oppia, kaikki tulee aikanaan.

Kova lajitreeni on tuottanut tulosta ja Oliver on oppinut tähän mennessä cheer-urallaan jo paljon. Uudet taidot vaativat paljon treeniä myös omalla ajalla.

– Seuran tarjoamat Open Gymit on ihan parhaita, yritän osallistua niistä jokaiseen. Siellä pääsee treenaamaan rennosti ja hengaamaan frendien kanssa. Lisäksi pyrin käymään salilla 2-3 kertaa viikossa, keskittyen lajia tukeviin liikkeisiin.

Omatoimisen harjoittelun lisäksi Oliver treenaa ahkerasti Phoenixin riveissä ja kysyttäessä, mikä on parasta Phoenixissa, Oliverilta löytyy heti vastaus:

– Ihmiset tietenkin. Phoenix on mun oma joukkue, parhaimmat frendit on siellä. Terkkuja kaikille!