Kaikki GS-perheen edustusjoukkueet SM-mitaleille – sekajoukkueille EM-edustuspaikat!19.6.2022Toiminnanjohtaja

Tänä viikonloppuna kilpailtiin vuoden 2022 Suomenmestaruuksista pitkän tauon jälkeen livenä Espoon Metro Areenalla. Kilpailut järjestettiin kaksipäiväisenä tapahtumana: lauantaina semifinaali, josta jokaisen sarjan kuusi parasta joukkuetta lunasti paikan sunnuntain SM-finaaliin. GS-perheen kaikki edustusjoukkueet onnistuivat lauantain semifinaalissa saavuttaen finaalipaikat. Naisten kakkosjoukkue Genies sijoittui semifinaalissa sijalle 13. 

Naisten sarjassa Angels lähti upealla suorituksellaan finaaliin 2. sijalta vain huiman 2,5 pisteen erolla ensimmäiseksi sijoittuneesta HAC Elitestä. Sunnuntain finaalisuoritus ei kuitenkaan riittänyt kirkkaimpiin mitaleihin HAC Eliten ja FT Wild Flyersien parantaessa semifinaalisuorituksiaan. Angels palasi kuitenkin upeasti mitalikantaan saavuttaen SM-pronssia: ”Viikonlopusta jäi hyvä fiilis – finaalin suoritus ei ollut yhtä hyvä kuin semifinaalissa, mutta olemme todella ylpeitä siitä mihin olemme venyneet tänä vuonna: Enkelit pitkästä aikaa SM-mitaleilla!”, joukkueen valmentaja Jonna Järvelä kertaa joukkueen fiiliksiä. 

Aikuisten sekasarjassa Phoenix lähti upealla suorituksellaan finaaliin 2. sijalta ja sai finaalisuorituksessa sattuneiden muutamien suoritusvirheiden jälkeenkin pidettyä selvästi asemansa saavuttaen ensimmäisen SM-hopeansa ja EM-edustuspaikan vuoden 2023 EM-kilpailuihin Italiaan. ”Suoritus ei ollut finaalissa paras, mutta sijoitus oli historiallinen ja olemme todella onnellisia SM-hopeasta ja EM-edustuspaikasta”, joukkueen valmentaja Jonna Järvelä summaa. 

Aikuisten tanssisarjassa Cyrenes sai semifinaalista upeasti hiottua suorituspuhtauttaan sunnuntain finaaliin. Sijoitukset pysyivät kuitenkin samoina kuin semifinaalissa, Cyrenesin saavuttaessa hienosti SM-pronssia. 

Tyttöjen sarjassa Whitelightersin molempiin ohjelmiin, niin semifinaalin kuin finaalin, mahtui valitettavia suoritusvirheitä, mutta kovatasoisella ohjelmallaan joukkue saavutti hienosti SM-pronssia. ”Tunteet ovat menneet tänään vuoristorataa: ohjelman kokeilut menivät loistavasti, mutta suoritus ei ollut parasta osaamistamme. Olemme kuitenkin erittäin iloisia SM-mitalista!”, joukkueen valmentaja Eve Smirnova kertoo joukkueen tunnelmista. 

Junioreiden sekasarjassa Dragons onnistui molempina päivinä saavuttaen upeasti SM-hopeaa ja EM-edustuspaikan vuoden 2023 EM-kilpailuihin Italiaan.

SM 2022-kilpailuviikonlopun GS-perheen saldoksi muodostui kolme SM-pronssia ja kaksi SM-hopeaa sekä kaksi EM-edustuspaikkaa – kaikki edustusjoukkueemme SM-mitaleilla! Lämpimät onnittelut kaikille joukkueille kauden 2021-2022 aikana tehdystä upeasta työstä, tästä on hyvä lähteä uuteen kauteen. Kaikki SM-kilpailuviikonlopun tulokset pisteineen löydät täältä.

 

Finaalipäivänä palkittiin myös SCL:n ensimmäiset kultaisten ansiomerkkien saajat. Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on toiminut vähintään 25 vuoden ajan erittäin ansiokkaasti cheerleadingin ja cheertanssin kehittämiseksi Suomessa. Kultaisen ansiomerkin saaminen edellyttää ansioituneisuutta seuratason lisäksi liittotasolla tai kansainvälisissä tehtävissä. Seurastamme palkittiin kaksi pitkän linjaa toimijaa ja seuramme perustajäsentä Petra Eloranta ja Kristiina Kokko.

Petra Eloranta on ollut lajin parissa 80-luvulta lähtien ja mukana perustamassa seuraamme vuonna 1997. GS-perheen pitkäaikaisena puheenjohtajana Petra on tehnyt uskomattoman upeaa ja pitkäjänteistä työtä seuramme toiminnan kehittämisen eteen. Liiton toiminnassa Petra on ollut niin maaedustajana, kilpailuvaliokunnassa kuin hallituksessakin. 

Kristiina Kokko on ollut lajin parissa 90-luvulta lähtien ja mukana perustamassa seuraamme vuonna 1997. Kristiina on pitkän linjan valmentaja ja kansainvälinen tuomari, joka on vaikuttanut vuosikymmeniä lajin parissa niin seura- kuin liittotasolla. Kristiina on ollut liiton tuomarivaliokunnassa perustamisestaan lähtien noin kahden kymmenen vuoden ajan sekä toiminut tuomarikouluttajana ja kansainvälisiin kisoihin lähtevien joukkueiden konsulttina. 

Valtavat onnittelut Petralle ja Kristiinalle ja lämpimät kiitokset merkittävästä työstänne GS-perheen ja cheerleadingin eteen! ❣️