Kilpailukausi käynnistettiin ilman yleisöä – Pixies nappasi kultaa vuoden ensimmäisistä kisoista6.11.2020Jonna, Phoenix & Enkelit

Vuoden 2020 kilpailukausi päästiin vihdoin käynnistämään Turussa sunnuntaina 1.11. Southwest Cheer Festin merkeissä. GS-joukkueista Pixies, Unicorns ja Saints avasivat kilpailukauden Manhattan Sport Centerissä käydyssä kisassa – poikkeustilanteesta johtuen ilman yleisöä.

Minit level 2 -sarjassa voiton napannut Pixies oli valmistautunut kilpailuihin hyvin. Valmentajat kertoivat perehtyneensä kisajärjestelyihin ajoissa ja ennakoivat tulevaa myös koko joukkueelle. Harjoituksissa tehtiin mielikuvia esiintymisestä ilman yleisöä normaalista poikkeavassa kisapaikassa.

”Tiesimme kisoissa tulevan olemaan todella tiukka aikataulu lämmittelyyn käytettävän ajan kanssa, joten harjoittelimme etukäteen treeneissä suoriutumaan lämpästä ja juttujen kokeiluista kisa-aikataulussa olleen ajan puitteissa, joten koko joukkue tiesi etukäteen tarkalleen miten kaikki ennen kisasuoritusta tullaan tekemään ja missä ajassa. Lämppäsimme treeneissä jopa sekuntikellon kanssa. Lopulta cheerleading-kisoille tuttuun tapaan aikataulu olikin hieman myöhässä ja lämmittelyyn jäikin vielä extra-aikaa”, Pixies-valmentajat kertovat.

Itse kisapäivä sujui valmentajien mukaan loistavasti. Vaikka päivä oli totuttua lyhyempi, pääsi joukkue hyvin kisatunnelmaan. Poikkeuksellinen tilanne oli huomioitu kisajärjestäjän toimesta erinomaisesti ja turvallisuus oli otettu valmentajien mukaan järjestelyissä huomioon loistavasti:

”Meillä oli koko ajan mukana henkilökohtainen saattaja, joka huolehti ettemme kohdanneet toisia joukkueita lähietäisyydeltä ja vältimme lähikontaktit muiden kanssa.”

Menestyksen salaisuutena koko joukkueen huomioiva valmennuskulttuuri ja iloinen fiilis

Pixies-valmentajat Nicol, Aino, Sofia, Hanna ja Minea.
Pixies-valmentajat Nicol, Aino, Sofia, Hanna ja Minea.

Voitokkaan joukkueen valmentajat kertovat, että parasta Pixieseissä on se, että jokainen saa olla oma itsensä ja kannustava ilmapiiri puskee joukkuetta kehittymään eteenpäin yhdessä.

”Kaikki urheilijat ovat todella motivoituneita ja innoissaan oppimaan uusia, haastaviakin taitoja ja kannustavat toisiaan, mistä välittyy todella mukava yleisfiilis treeneissä. Treeneihin valmentajana on ihana tulla kun vastassa on joka kerta 32 iloisesti tervehtivää urheilijaa”, valmentajat kehuvat.

Joukkueen valmennuskokoonpano koostuu viidestä valmentajasta, jotka ovat valmentaneet seurassamme yhtenä tiiminä jo muutaman vuoden. Pixiesejä he ovat valmentaneet tämän vuoden keväästä lähtien.

”Valmennuksessa meille on tärkeää että kaikki pääsevät tekemään treeneissä sekä yritetään viedä joukkuetta eteenpäin niin yhtenäisenä joukkueena kuin myös kehittää urheilijoita yksilöinä taidoissaan”, valmentajat kertovat valmennusfilosfiastaan.

GS onnittelee Pixiesejä loistavasta kilpailukauden startista! Kilpailuihin osallistuivat myös Saints (juniorit level 4, sijoitus 3.) ja Unicorns (minit level 1, sijoja ei jaettu). Onnea kaikille osallistujille ja taustajoukoille!

PIXIES PÄHKINÄNKUORESSA

Valmentajat

Hanna Kärkkäinen

Urheilijana lajikokemusta 5,5 vuotta, valmentajana 7,5 vuotta

Sofia Salonen

Urheilijana lajikokemusta 7 vuotta, valmentajana 5 vuotta

Nicol Potrykus

Urheilijana lajikokemusta 6,5 vuotta, valmentajana 2,5 vuotta

Minea Nupponen

Urheilijana lajikokemusta 6,5 vuotta, valmentajana 2,5 vuotta

Aino Kaasalainen

Urheilijana lajikokemusta 7 vuotta, valmentajana 5 vuotta

Urheilijat

Yhteensä 32 mini-ikäistä urheilijaa

Pixies
Pixies

Urheilijoiden kommentteja kisapäivästä ja -suorituksesta

”Kisasuoritus meni tosi hyvin ja oon super ylpee! Digikisat ei eronnu paljoo normaaleistakaan, kun tuomaritkin oli paikalla. Palkintojenjako toteutettiin etänä, istuimme kaikki bussissa jossa kuulimme yhteisesti sijoituksemme. Fiilis oli uskomaton voiton jälkeen. En ollut ikinä itkenyt niin paljoa.”

”Kisasuoritus meni ihan super hyvin! Parasta oli nähä se kaikkien ilosuus onnistuneesta suorituksesta🥰 Digikisoissa kisaaminen oli erilaista, kun huomasi että yleisöä ei oo. Palkintojenjako toteutettiin virtuaalisesti ja fiilis oli niiin uskomaton ja ylpee kun saatiin kuulla, että voitto kilpailuista tulee meille!!!😍😍🥳”

”Kisasuoritus oli super hyvä! Oli huippua nähä haastajana miltä se ohjelma näyttää! Ylpee oon!! ❤️ Digikisat oli erilaiset, mut nyt seki on koettu! Toki palkintojenjako oli erilainen, mutta se ei haitannut kun me voitettiin historiallista kultaa!! Maailman ylpein meiän joukkueesta 🏆❤️”

”[Kisasuoritus sujui] Todella hyvin! Parasta oli ehottomasti esiintyminen! Digikisat ei ollu loppujen lopuks nii erilaiset ku normi, oli todella kivat kans, eikä haitannu yhtää että sijat julkastiin bussissa. Palkintojen jako siis toteutettiin live streamillä joka katsottiin bussissa ja tuli aivan mahtava fiilis kun kuultiin tulokset!”

”Kisasuoritus sujui super hyvin. Kisaohjelmassa parasta oli se kun kaikki teki parhaansa ja saimme super hyvän ohjelman tehtyä. Digikisoissa oli mukava kisata, kisat eivät eronneet muuten muista kisoista mutta se että ei ollut yleisöä tuntui vähän oudolta. Palkintojen jako toteutettiin diginä, se tuntui ihan super hyvältä kun saimme bussi matkalla koko joukkueen kuullen tietää meidän voitosta 🤩”