Otteluennakko Roosters vs GS Lady Demons 15.7.200514.7.2005admin

Naisten SM-sarjaa tänä vuonna suvereenisti hallinneet GS Lady Demons ja Roosters kohtaavat perjantaina kamppailussa, jossa kaikella todennäköisyydellä ratkaistaan runkosarjan voitto ja arvokas lepoviikko ennen finaalia. Perinteisesti joukkueiden väliset kohtaamiset ovat olleet vähämaalisia, mutta tämän vuoden avauksessa nähtiin jotain muuta, kun taululle ladottiin yli kuusikymmentä pistettä. Silloin voiton vei Demons, joka sai lentävän lähdön otteluun. Roosters kuitenkin sai juonesta kiinni, mutta kyseisen ottelun kannalta liian myöhään ja loppulukemat olivat 45-21.

Tämän jälkeen molemmat joukkueet ovat esittäneet vahvoja otteita. Demons puolustus ei ole päästänyt pistettäkään avauksen jälkeen ja vastaavasti pallo on toimitettu vastustajan maalialueelle hurjalla lähes 70 pisteen keskiarvolla per ottelu. Kovin kauas näistä lukemista ei jää Roosterskaan, joten tiedossa on kahden vahvan joukkueen kohtaaminen ja tiukka taistelu pisteistä.

Molemmat joukkueet pystyvät laittamaan kentälle nopeat, aggressiiviset ja pallonriistoihin kykenevät puolustukset. Vastassa ovat kuitenkin sarjan vahvimmat hyökkäykset. Demons rakentaa hyökkäyksensä vahvan heiton varaan. Heiton puolustamiseen varautuva puolustus saa kuitenkin olla myös varpaisillaan juoksua vastaan, jonka mahdollistaa erittäin liikkuva hyökkäyksen linjan. Vastassa Demonsilla on Roostersin kova juoksuhyökkäys, jonka kyky isoihin peleihin jokaisella yrityksellä, pitää varpaisillaan puolustuksen kuin puolustuksen. Kuten Demonsien heittohyökkäys avaa tilaa juoksulle, vastaavasti Roostersin juoksu avaa tilaa heitolle. Tätä Roosters on pyrkinytkin käyttämään enemmän ja enemmän hyväkseen kauden mittaan. Tulosta ja maaleja on syntynytkin, mutta myös usein heitot ovat päätyneet vastustajien käsiin. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa GS puolustus rokotti näistä tekemällä kolme maalia ja viime viikolla Jyväskylä onnistui syötönkatkossa viidesti.

Kauden aiempien tulosten valossa Lady Demons lähtee otteluun hienoisena suosikkina, mutta vain hienoisena. Odotettavissa on loppuun asti tiukka taistelu, jossa vähemmän virheitä tekevä joukkue on erittäin vahvoilla. Pelin voittaja ottaa toistaiseksi haltuunsa sarjan kärkipaikan, mutta jotta Roosters pääsisi kilpailemaan runkosarjan voitosta, on sen voitettava ottelu vähintään 24 pisteellä.