Runkosarja päätökseen Jaguarseja vastaan19.7.2016admin

Otteluennakko GS Demons – Jaguars Jyväskylä
Velodromi, lauantai 23.7.2016

Naisten Vaahteraliigan runkosarjan viimeisellä pelikierroksella Demons saa vastustajakseen Jaguarsin Jyväskylästä. Jaguars on tähän mennessä hävinnyt kaikki ottelunsa, joten joukkue on sarjataulukossa viimeisenä. Demons taas on kolmella voitolla ja kolmella tappiolla taulukossa viidentenä, eli ensimmäisenä pudotuspeleistä putoavana joukkueena. Jaguarsille ottelulla ei ole sijoituksen kannalta merkitystä, sillä joukkue tulee joka tapauksessa sijoittumaan sarjassa viimeiseksi, mutta joukkue varmasti haluaisi päättää runkosarjansa voittoon. Demons taas pelaa vielä paikasta pudotuspeleissä, sillä mikäli Demons voittaa Jaguarsin ja kierroksen muissa otteluissa Roosters voittaa Crocodilesin ja Valkyries Trojansin, nousee joukkue sarjataulukossa neljännelle sijalle ja selviytyy siten pudotuspeleihin. Mikäli Trojans ja/tai Crocodiles voittaa kierroksen ottelunsa, tulee Demonsin kausi päätymään runkosarjaan.

Kahden viime pelin päätyessä vastustajan voittoon eivät tunnelmat Demons-leirissä ole olleet parhaat mahdolliset. Runkosarjan viimeiseen otteluun valmistaudutaan kuitenkin motivoituneena, sillä kautta ei haluta päättää tappioon. Joukkuetta koko kauden vaivanneet loukkaantumiset ovat rasittaneet voimakkaasti pelaavassa kokoonpanossa olevia pelaajia suurimman osan joutuessa pelaamaan sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa, erikoisjoukkueita unohtamatta. Päävalmentaja Mika Eloranta toteaakin, että Jaguars-ottelussa saatetaan tästä syystä nähdä pelaajia uusilla, jopa hieman yllättävillä pelipaikoilla.

Jaguars on edennyt maata pitkin pääasiassa maajoukkueessakin nähdyn keskushyökkääjä Maija Turpeisen jaloin, kun taas pelinrakentaja Laura Hautakankaan heitot ovat suuntautuneet Satu Aumon käsiin. Heidän lisäkseen joukkueesta on pisteiden makuun päässyt vain blokatun puntin maaliin palauttanut Milena AbbasMamode, joka on ollut Jaguarsin kantavia voimia useamman vuoden ajan ja on ollut myös naisten maajoukkueessa voittamassa Euroopan mestaruutta 2015 sekä MM-pronssia 2013. Jaguarsien puolustuksen taklaustilaston kärjestä löytyvät täsmälleen samat nimet, joten myös Jaguarsin avainpelaajat ovat molemmin puolin palloa samat nimet. Myös Jaguarsin amerikkalaisvahvistus Brittany Langley on esittänyt hyviä otteita erikoisjoukkueissa. Näiden pelaajien pysäyttäminen lieneekin avain Demonsin voittoon.

Demonsin riveistä suosittelemme seuraamaan erityisesti joukkueen rookieiden otteita. Pelinrakentajana Demonsin hyökkäystä johtaneelta Tiina Möttöseltä (#12) tullaan varmasti näkemään kovaa peliä myös pallon toisella puolella, samaan aikaan, kun nopea linjamies Jenni Ristimäki (#74) tulee saamaan aiempaa enemmän vastuuta myös hyökkäyksen puolella. Myös loppukeväästä joukkueen vahvuuteen liittynyt Minna Lehtinen (#57) on oppimishalullaan ja -kyvyllään tehnyt joukkueeseen vaikutuksen. Pieni, mutta pippurisen asenteen omaava Nicole San Juan (#84) taas kannattaa huomioida erityisesti potkupeleissä. Kautensa valitettavasti loukkaantumiseen päättänyt Tuula Möttönen (#6) on myös osoittanut lujaa taistelutahtoa harjoituskauden sekä alkukauden pelien aikana sekä keskushyökkääjän että tukimiehen paikalla samalla, kun Annukka Peltonen (#66) on näyttänyt vahvaa juoksemista, ja on joukkueelle tärkeä lenkki mikäli on lauantain ottelussa pelikuntoinen. Joukkueen taustavoimissa vielä tällä kaudella olleet Carla Seitovirta sekä Vera Vallenius ovat myös ehdottomasti tulevaisuuden nimiä pelikentille päästessään.

Tervetuloa siis Velodromille lauantaina 23.7. klo 13 seuraamaan kun Demons kohtaa Jyväskylä Jaguarsin!