SM-finaali lauantaina 17.8.!14.8.2013admin

Tulevana lauantaina naisten SM-sarjan loppuottelussa kohtaavat Helsinki GS Demons ja Seinäjoki Crocodiles. Kotijoukkue GS on kokenut finaalijoukkue jo 11. peräkkäisellä esiintymisellä naisten SM-sarjan huipentumassa (vuoteen 2008 asti ns. semi-contact jalkapallossa). Crocodiles puolestaa pelaa vasta kolmatta kautta SM-sarjassa. Vierasjoukkue Seinäjoki Crocodilesin rosteri on kapea, mutta koostuu urheilullisista yksilöistä ja hyvästä valmennuksesta. Kokemusta joukkueessa edustaa Jyväskyläläislähtöiset Tiina Salon sekä Kaisa Carlson, sekä mm. Oulussa uransa aloittanut Johanna Päkkilä. GS:n runko on pysynyt samana useamman vuoden, ja edellisestä vuoden 2010 mestarijoukkueesta on vielä mukana 14 pelaajaa.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet vahvan alkukauden. Crocodiles hävisi runkosarjassa vain puhtaan pelin Demonsille lukemin 12-28. ”Juuri Crocodiles antoi GS:lle tiukimman vastuksen runkosarjassa, ja ottelu ratkesi vasta viimeisellä neljänneksellä. Tämän jälkeen joukkue on ottanut vakuuttavia voittoja, joten en ole yllättynyt että finaalissa vastaan asettuu juuri tämä joukkue”, toteaa GS Demonsin päävalmenta Niclas Carpelan. Seinäjokelaisten pelaajista Carpelanille mieleen jäi juuri QB/DB Salo, TE/LB Carlson sekä WR/DB Noora Nissinen. Vahvasti pelanneen GS-puolustuksen tukimiehiä Milla Kuusistoa ja Anu Hakkaraista tullaan varmasti haastamaan Salon omilla juoksuilla. Myös boxin keskellä LB Elina Kero ja safetyt Maiju Isomaa ja Anette Bäckman saavat olla hereillä sekä keskustan juoksujen että MM-joukkueen aloittavan pelinrakentajan Salon heittojen kanssa.

GS:n hyökkäys on kehittynyt kauden edetessä. Seinäjoella kesän ensimmäisessä pelissä juoksupelit pysähtyivät usein tukimiesten, etenkin aggressiivisen Kaisa Carlsonin, taklauksiin. Jenni Wahlbergin paluu on tuonut hyökkäykseen monipuolisuutta ja rauhallisuutta. Maajoukkueessakin esiintyneen linjan (Minttu Hurme, Laura Kontiainen, Karoliina Paukkala) yhteispeli on hioutunut, ja rookie-RB Anu Ruotsalainen on kehittynyt huimasti. Myös heittohyökkäys, ykköskohteena Teea Kemppinen, on ottanut ison harppauksen eteenpäin. ”Olemme kärsineet loukkaantumisista koko kauden, mutta finaaliin lähdetään hyvällä kokoonpanolla. Kenraaliharjoitus, eli playoff peli Turkua vastaan oli monilla osa-aluilla kauden parasta fudista meiltä, joten lähden otteluun luottavaisena. Odotan, että matsista tulee tiukka ja korkeatasoinen, kun selvästi kaksi kauden parasta jengiä kohtaavat”, toteaa vielä Carpelan.

Helsinki GS Demonsin ja Seinäjoki Crocodilesin finaaliottelu starttaa klo 13 Helsingin Velodromilla. Joukkueet esitellään tätä ennen, joten paikalle kannattaa tulla ajoissa. Otteluun on vapaa pääsy, kahvio kuitenkin palvelee joten kannattaa ottaa pikkurahaa mukaan!

 

Finaalin Facebook -tapahtuma