Teemu Sinisalo liittyy GS Demonsin valmennustiimiin12.9.2012admin

GS Demonsin valmennustiimi saa kaudelle 2013 oivan vahvistuksen, kun Teemu Sinisalo alkaa huolehtia demonitarten fysiikkatreeneistä. Aikaisemmin joukkueen jäsenet ovat itse pitäneet huolta omista punttisali- ja juoksutreeneistään, joten määrätietoinen fysiikkavalmennus on tervetullut lisä harjoitteluun.

Omien sanojensa mukaan ”nuorena poikana” Sinisalo aloitti määrätietoisen voimaharjoittelun kuntosalilla. Hän alkoi jo hyvin varhaisessa vaiheessa vertailla treenimalleja sekä laatia kuntosaliohjelmia kavereille. Sinisalon oma pelikokemus jenkkifutiksen parissa ulottuu 90-luvulle saakka, joten kokemusta ja tietoa lajin fyysisistä vaatimuksista löytyy. ”Jefussa oppi sen, että laji vaatii vähän muutakin kuin punttien kolistelua”, Sinisalo kertoo. ”Jefu on fyysisiltä vaatimuksiltaan ainutlaatuinen laji. Jokaiselle urheilijatyypille löytyy sopiva pelipaikka.”

Valmennuksen pariin Sinisalon ajoi mielenkiinto nähdä, miten teoriassa opitut asiat toimivat käytännössä. ”Tavoite on aina saada parempia tuloksia kuin aikaisemmin.”, Sinisalo sanoo. ”Analysointi, tutkiminen ja ongelmien ratkaisu on kiinnostavaa.”

Kysyimme Sinisalolta, miten hän päätyi valmentamaan juuri GS Demonsia. Sinisalo kertoi kiinnittäneensä kauden 2012 aikana huomiota siihen, kuinka Demonsin suoritustaso peli peliltä parani. ”Tämä kertoo motivoituneesta joukkueesta”, Sinisalo toteaa.

Itse Vaahteraliigassa, viimeksi Butchersissa, pelanneella Sinisalolla on hyvä käsitys jenkkifutiksesta myös naisten lajina. ”Jefusta on tullut naisille samanlainen mahdollisuus kuin miehille. Törmäsen siskokset ovat hyvä esimerkki siitä, miten lajin parissa pääsee myös Suomen rajojen ulkopuolellle.” Sinisalo toteaa kuitenkin, että miehillä laji on sekä tunnetumpi että tunnustetumpi: ”Miesten puolella lajissa erikoistutaan muun muassa hakeutumalla armeijassa urheilujoukkoihin ja suorittamalla asevelvollisuus amerikkalaisen jalkapallon pelaajana.”

Sinisalon mukaan naisten kanssa on helpompi tehdä valmennustyöstä kuin miesten kanssa. ”Naisilla on parempi asenne harjoitteluun kuin miehillä. Lisäksi myös naisten parissa toimivilla valmentajilla tuntuu olevan erilainen asenne kuin miesten parissa toimivilla.” Sinisalo kertoo huomanneensa, että naisilla on myös erilaiset odotukset valmennuksesta kuin miehillä. ”Naisille ei riitä se, että huutaa otsasuoni pullistellen ja heittelee lakkia. Naisille pitää osata paitsi kertoa, miten jokin tehdään myös perustella miksi näin tehdään. Urheilija kyllä huomaa, jos valmentaja ei osaa eikä ole itse kokeillut jotain vaatimaansa asiaa.”

Kaudelle 2013 Sinisalo asettaa tavoitteet heti korkealle: ”Suomenmestaruus ja mahdollisimman monta Demonitarta MM-kisajoukkueeseen.”