Uusi päävalmentaja, uusia pelaajia – offseason harjoittelu täydessä käynnissä21.11.2014admin

Demons valmistautuu tavoitteet korkealla kesäkauteen 2015

Vuoden 2014 mestaruusvyön alla GS Demonsin harjoittelukausi on pyörähtänyt aktiivisesti käyntiin. Joukkueen valmennustiimissä on pieniä muutoksia, ja päävalmentajan viitan on ottanut harteilleen Mika Eloranta. Viime vuonna päävalmentajana toiminut Niclas ”Nesi” Carpelan ei kuitenkaan ole hylännyt joukkuetta, vaan jatkaa edelleen osana valmennustiimiä.

Joukkueen runko pysyy näillä näkymin pääosin samana kuin kaudella 2014. Lopettavien pelaajien tilalle on saatu sekä täysin uusina jenkkifudiksen pariin tulevia urheilijoita että paluun kentälle tekeviä GS-veteraaneja kuten Nina Perttunen ja Mirva Honkonen. Demonsin riveihin siirtyy myös kovia nimiä muista joukkueista. Porvoo Butchers saa luovuttaa Johanna Pudaksen helsinkiläisjoukkueelle, ja myös Jyväskylä Jaguarsissa kovan kauden 2014 pelannut Sanni Seppälä pukee tulevalla kaudelleen päälleen Demonsin pelipaidan.

Mika Eloranta, mikä muuttuu nyt kun otat vastaan päävalmentajan pestin?

”Viime vuodesta valmennuksellisesti ei tapahdu suuriakaan muutoksia, sillä pääpiirteittäin mennään samalla vanhalla ja tutulla valmennustiimillä – vain Harri ”Lässy” Leskinen on poissa valmennustiimistä. Puolustuksen koordinaattorina jatkaa Nesi ja hyökkäyksen koordinoinnin otan minä, mutta tätä jo hoidin viime vuoden lopussa playoffseissa sekä finaalissa.”

Millainen valmentaja olet? Mitä odotat ja edellytät valmennettavalta joukkueelta?

”Valmentajana olen pitkäjänteinen, ohjaava ja tunteella mukana oleva. Omimmillaan olen luonnollisesti hyökkäyksen ja puolustuksen linjojen pelipaikoilla, sillä pitkä futishistoria näiltä pelipaikoilta on tuonut kokemusta ja tietotaitoa. Futis on joukkuelaji, missä joukkueen saumaton yhteistyö ja henki tekee voittajajoukkueen. Tämä luonnollisesti vaatii yhdessä treenaamista ja sitoutumista joukkueeseen koko kaudeksi. Henkilökohtaisella tasolla kaikilla pelaajilla pitäisi luonnostaan olla halu tulla paremmaksi pelaajaksi, ja tämä vaatii henkilökohtaisten taitojen parantamista – nopeus, voima, peliäly.”

Päävalmentaja odottaa kaudelta 2015 paljon. Eloranta kehuu erityisesti GS Demonsin erittäin hyvää joukkuehenkeä sekä aktiivisuutta jo talvitreeneissä. Joukkueen etuihin kuuluu myös laaja valmennustiimi, joka mahdollistaa pelaajille joukkuetreenin lisäksi korkeatasoisen pelipaikkakohtaisen valmennuksen.

Millaisia odotuksia päävalmentajalla on kauden 2015 suhteen?

”Joukkue näyttäisi olevan hyvä sekoitus kokemusta, nuoruuden intoa ja syvyyttä joka pelipaikalle. Pelaajamateriaali, valmennus ja muu staffi silmällä pitäen meillä ei voi olla mitään muuta tavoitetta kuin mestaruuden uusiminen 2015!”