Whitelightersseille kolmas valmentaja4.7.2005admin

Whitelightersin valmennustiimi sai kolmannen jäsenen kun Piia Pokka palasi vaihto-oppilasvuoden jälkeen takaisin Suomeen. Piia, 18, vietti viime lukuvuoden Yhdysvalloissa Iowan osavaltiossa. Piian isäntäperhe asui pikkukaupungin laidalla ja koulukin oli suhteellisen pieni. ”Koulussa on noin 150 oppilasta”, Piia kertoo. ”Yksi suurimmista eroista Suomeen oli se, että kaikkien elämä pyöri todella paljon koulun ympärillä. Useimmat harrastukset tulivat koulun kautta.”

Myös vaihto-oppilasvuotenaan Piia oli vahvasti mukana koulun cheerleadingtoiminnassa. Talvikaudella cheerleaderit kannustivat koulun koripallojoukkueita ja kevätkaudella oltiin mukana jenkkifudis-otteluissa. Taso oli Piian mukaan huomattavasti heikompi kuin mihin hän oli Suomessa tottunut, mutta harjoituksia oli silti joka päivä ja pelejäkin useita viikossa. Piia osallistui ajoittain myös ryhmän valmennukseen opettamalla tytöille erilaisia stuntteja. Keväällä vaihto-oppilaamme harrasti myös yleisurheilua, ja tätäkin tietenkin koulun ryhmässä.

Vuosi oli kokonaisuudessaan ikimuistoinen, mutta muutama kokemus nousee kuitenkin ylitse muiden. Päällimmäisenä Piia muistaa heti syksyllä järjestetyn Home Coming-juhlan, jossa hän pääsi edustamaan kouluaan erilaisissa kulkueissa. ”Me ajelimme pitkin kaupunkia avoautoissa ja vilkutimme ihmisille, se oli mahtava kokemus”, Piia muistelee. Toinen suuri päivä oli osavaltion koulujen jenkkifudiksen loppuottelu, jossa Piia edusti kouluaan cheerleadingjoukossa. Tapahtumaan osallistui yli sata eri koulujen cheerleaderia.

Vuoden aikana Piia pääsi tutustumaan myös New Yorkiin, jonne koulun kuoro teki esiintymismatkan. ”Kaikki on Amerikassa oikeasti niin paljon suurempaa, esimerkiksi juomapullot”, Piia nauraa. Suomeen palaaminen oli kuitenkin mukavaa, vaikka kaipuu Amerikkaan on vieläkin suuri.

Whitelightersien valmennukselta Piia odottaa paljon. ”Haluan tutustua tyttöihin hyvin ja odotan valmennukselta ennen kaikkea antoisia kokemuksia”.

Tällä hetkellä ryhmä harjoittelee muutaman kerran viikossa. Tiedossa on kuitenkin vielä myös lomaa, jonka ajaksi tytöt ovat saaneet henkilökohtaisen kunto-ohjelman. Kuntoa tullaankin tarvitsemaan heti syyskauden alkaessa, kun ryhmä aloittaa kisaohjelman treenaamisen.