Seuran pelisäännöt

Seuran pelisäännöt

on koottu yhteistyössä urheilijoiden, vanhempien ja seuran toimihenkilöiden kesken. Pelisäännöt ovat olemassa, jotta jokaisen olisi mahdollisimman mukavaa osallistua seuran toimintaan.

Hyväksymme yksilön erilaisuuden
Seurassamme ei sallita kiusaamista missään muodossa.

Vaalimme urheilullista elämäntapaa
Kaikenlaiset päihteet, tupakkatuotteet ja energiajuomat ovat ehdottomasti kiellettyjä kaikessa seuran toiminnassa ja seuraan yhdistettävissä tilanteissa.

Jokaisen seuran jäsenen pitää noudattaa antidoping-säännöstöä
Suosittelemme, että jokainen harrastaja perheineen tutustuu Antidoping.fi-sivuston sääntöihin ja ohjeisiin.

Kunnioitamme toisiamme ja yhdessä sovittuja pelisääntöjä
Kohtelemme toisia kuten haluaisimme itseämme kohdeltavan

Sosiaalisen median ohjeistus

Sosiaalinen media on merkittävä viestinnän väline, jota seuramme eri toimijat käyttävät päivittäin. Seuran sosiaalisen median viestintä tapahtuu seuran virallisten kanavien kautta, kaikki GS-perheen jäsenet edustavat seuraamme myös somessa. Haluamme arvojemme (urheiluhenki, yhteisöllisyys, laadukkuus ja yhdenvertaisuus) heijastuvan myös somejulkaisuissamme, jonka vuoksi olemme luoneet tärkeän someohjeistuksen myös seuramme jäsenille. Kun lisäät someen julkaisuja, huomioithan alla olevat ohjeistuksemme:
 • Mieti, mitä julkaiset sosiaalisessa mediassa. Kaikista julkaisuista jää jälki, jota ei saa välttämättä enää poistettua.
 • Edustaessasi seuraa tai joukkuetta tulee julkaisujen olla asiallisia ja hyvää urheilijahenkeä noudattavia eivätkä päivitykset saa vaikuttaa negatiivisesti seuraan tai joukkueeseen.
  • Mikäli mainitset sosiaalisessa mediassa joukkueen tai seuran, tulee myös muiden julkaisujen noudattaa seuran ohjeistuksia.
  • Päivityksissä noudatetaan urheilijan asennetta ja julkaisuista jätetään pois esimerkiksi epäasiallinen kielenkäyttö ja päihteet. Alaikäisen urheilijan elämään päihteet eivät kuulu ollenkaan ja täysi-ikäisten urheilijoiden sekä valmentajien kohdalla niitä ei tule yhdistää esimerkiksi seuravaatteisiin tai -tapahtumiin.
 • Muistathan jokaisen seuran ja joukkueen jäsenen oikeuden yksityisyyteen. Jaa siis vain sisältöä, johon olet saanut luvan.
 • Kaikki kiusaaminen, negatiiviseen sävyyn tuotettu arvostelu ja nälviminen jätetään pois. Seurassamme hyväksytään kaikki sellaisin, kuin ovat ja seurassa on nollatoleranssi kaikkeen kiusaamiseen.
 • Kunnioitetaan muita seuroja ja joukkueita sosiaalisessa mediassa, niin voiton kuin tappionkin hetkillä. Vaali asiallista käytöstä ja hyvää henkeä myös anonyymeilla keskustelupalstoilla kuten Jodelissa. Älä levitä juoruja tai puhu pahaa omasta tai muista seuroista tai joukkueista. Pidetään yhdessä koko cheerperheen hyvää yhteishenkeä yllä.
 • Yhteisistä asioista julkaistaan sosiaalisessa mediassa vasta, kun asiasta on viestinyt seura tai joukkue ensin.
 • Asiallista käytöstä vaaditaan myös joukkueen sisäisissä ryhmissä kuten WhatsApp-ryhmissä. Kaikki kiusaaminen jätetään pois.
 • Muistathan, että pienelle ryhmälle tarkoitettu viesti saattaa levitä yllättävän laajalle ja viesti voidaan ymmärtää väärin. Myös yksityisistä profiileista tai ryhmistä voivat viestit lähteä leviämään laajemmalle joukolle ja tällöin vastuu viestien/julkaisujen sisällöstä on sen tuottaneella.

Jokaisessa seuran joukkueessa käydään lisäksi vuosittain pelisääntökeskustelu, jossa laaditaan kyseisen joukkueen ja joukkueen huoltajien pelisäännöt. Nämä pelisäännöt julkaistaan joukkueen MyClub-tiedotteissa sekä kerätään seuran sisäiseen tiedotuskanavaan.

Täältä myös löydät seuramme säännöt.